Recept za brz DORUČAK od kog će vam krenuti voda na usta
Započnite dan zdravim obrokom sa pečurkama, pečenim jajima i paradajzom. Jelo sa niskim sadržajem masti i malo kalorija, koje je savršeno za doručak tokom vikenda. Bićete siti i zadovolji, a ovakav doručak vam ne može doneti višak kilograma.
Pročitajte još: Domaće meke PERECE: Iznenadite svoje najbliže ovim jednostavnim pecivom (VIDEO)
Potrebni sastojci:
3 veće pečurke – po 50g –
1 kašikica uljane repice
1 čen belog luka iseckan
1 prstohvat origana
3 jajeta
2 paradajza prepolovljena
2 šake rukole
Način pripreme:
Zagrejte rernu na 180C. Šampinjone premažite sa malo ulja i belog luka (ako koristite). Stavite pečurke u dve vrlo podmazane vatrosalne posude, odozdo prema gore, i lagano začinite biberom. Prelijte seckanim stabljikama i majčinom dušicom, pokrijte folijom i pecite 20 minuta.
Uklonite foliju, dodajte paradajz u posudu i pažljivo razbijte jaje na svaku od pečurki. Začinite i dodajte još malo majčine dušice, ako želite. Vratite u rernu 10-12 minuta ili dok se jaja malo ne stegnu, a neka žumanca još uvek teku. Prelijte rukolom i jedite direktno iz posude. Prijatno, uživajte!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU