Domaće meke PERECE: Iznenadite svoje najbliže ovim jednostavnim pecivom (VIDEO)
Ovaj nemački specijalitet je zaista popularan u većini zemalja, ali zašto ne bi napravili vašu kućnu domaću verziju, kako bi bili sigurno da ste napravili pecivo bez aditiva, još možete da ga jedete dok je toplo umesto da kupujete one hladne iz pekare.
Pročitajte još: Ovu namirnicu deca mrze da jedu, a ona kao da ima super moći: Recept za jelo sa KELJEM koji će jesti i najprobirljiviji
Sastojci:
- 1 ½ šolje vode 360 ml, toplo
- 1 kašika soli
- 1 kašika šećera
- 1 paket aktivnog suvog kvasca
- 4 ½ šolje brašna 565 g
- 3 kašike ulja
- ⅔ šolje sode bikarbone 120 g
- 2 jaja , umućena
- krupna so
Priprema:
U činiji pomešajte vodu, so i šećer dok se ne sjedine. Dodajte kvasac i ostavite da ostane 5 minuta dok kvasac ne počne da se peni. Dodajte brašno i 2 kašice ulja i dobro mešajte dok se ne formira testo. Uklonite testo i koristite preostalo ulje da skrijete posudu. Pokrijte posudu plastičnom folijom i ostavite na toplom mestu 1 sat. Zagrejte rernu na 230°. Testo isecite na 8 delova i razvijajte ih u tanke konopce, uvijajući dva kraja u oblik pereca.
Dodajte sodu bikarbonu u veliki lonac vode i pustite da provri. Kuvajte svaku perecu 30 sekundi po strani.
Prebacite perce u lim za pečenje, premažite ih jajima i pospite solju. Pecite 10-15 minuta, dok ne porumeni.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU