Predlog za ručak: Napravite MUSAKU OD TIKVICA prema bakinom receptu (RECEPT/VIDEO)
Ukoliko još niste odlučili šta biste pripremili danas za ručak, rešenje dolazi iz bakine kuhinje za najjednostavniju musaku od tikvica.
Pročitajte još: ZDRAV ČOKOLADNI OBROK: Doručak koji možete napraviti uveče, da vas ujutru sačeka spreman (RECEPT)
Potrebno je za pola mere:
200 gr ml. mesa mešano
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
4 kašike vode
crvena ml. paprika
suvi začin ili samo soli
1 jaje
ml. bibera
ml. peršunov list
ulje
Za preliv:
2 jaja
1 kašika kisele pavlake
50 ml ulja
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listice i posoliti. Ostaviti da odstoji da pusti tečnost oko 15 minuta.
U meso staviti 4 kašike vode pa rukama razrediti meso.
U tiganj sipati u tiganj u baciti seckan luk, crni ibeli kao i rendanu šargarepu. Propržiti pa ubaciti meso i njega dinstati.. Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. . Manji pleh premazati uljem ocediti tikvice pa pola poredjati u pleh.
Pročitajte još: Napravite SOK OD ZOVE: Po ovom RECEPTU su ga spremale naše bake i bolji nećete probati
Istresti meso a odozgo redjati ostatak tikvica. Jaja umutiti dodati pavlaku i mleko pa izmutiti. Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU