Mediteranski list: RECEPT za hleb koji ćete obožavati
17. 06. 2022. 000000 17:40
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika provansalske mešavine začina
- 80 ml maslinovog ulja
- 300 ml tople vode
- nekoliko maslina
- krupna morska so
Priprema:
- U 200 ml mlake vode razmutite kvasac dodajte kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešajte i ostavite na toplom da nadođe.
- U vanglici sjediniti polovinu brašna s kašičicom soli i mešavinom začina.
- Sipajte nadošli kvasac, preostalo mlako mleko i maslinovo ulje, pa promešajte.
- Postepeno dodavajte ostatak brašna i mesite rukama dok se testo ne odvoji od vanglice.
- Umešeno testo prekrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe.
- Testo podelite na četiri jednaka dela.
- Prvo uzmite dva dela, pa nauljenim rukama istanjite svaki deo da biste dobili oblik lista.
- Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
- Zasecite ga oštrim nožem najpre po sredini a zatim i ukoso s obe strane.
- Proreze malo raširite da bi se testo razdvojilo.
- Na isti način oblikujte još dva hlepčića.
- Pospite ih krupnom morskom solju i utisnite masline.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO: