ČITAOCI KUVAJU: RECEPT za dezert sa keksom i kakaom - poslastica za tople dane
16. 06. 2022. 000000 13:30
Potrebno je:
- 8 dl mleka
- 5 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kakao praha
- rendana korica pomorandže
- 15 komada četvrtastog keksa
- 10 komada piškota
- 1 kašičica kakaoa
- 50 g čokolade
- 1 kašika ulja
- 80 g margarina
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)
Priprema:
- U mleku razmutite brašno, šećer, kakao, koricu pomorandže i stavite na ringlu da se kuva dok se ne zgusne.
- U vruće dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi.
- U kalup dimenzija 30h10 cm stavite prijanjajuću foliju.
- Na dno sipajte sloj fila, poređajte 5 komada četvrtastog keksa, fil, keks, fil, keks, fil, piškote.
- Zatvorite folijom i stavite u frižider da odstoji tri sata.
- Zatim izvadite iz kalupa, pospite kašičicom kakaoa i išarajte čokoladom koju ste otopili sa kašikom ulja.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO: