Pre odlaska na pijacu treba da znate nekoliko pravila o kupovini omiljenog letnjeg voća: Evo kako da odaberete NAJUKUSNIJE TREŠNJE
Dolaskom lepog vremena, pijace su postale šarenije, a na njima možete pronaći i jedno od najomiljenijih junskih voća, a to su trešnje.
Pročitajte još: Spremite se za plažu: Napitak od TRI SASTOJKA ubrzava proces mršavljenja (RECEPT)
Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule. Stručnjaci kažu da se kvalitet trešnje ne ogleda u izgledu i mirisu, već se one biraju po boji i to bi trebalo da bude svetlija boja sočnih plodova, koje nemaju oštećenje na površini i ne sadrže nabore na kožici.
Foto: Unplash.com
- Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude "zasićena". Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena - objašnjavaju stručnjaci.
Pročitajte još: Koje voće i povrće ima najmanje, a koje najviše PESTICIDA: Pet načina da uklonite veliki deo ovih otrova sa namirnica
Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja, prenosi Mondo.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU