Čoko-srca: Kolačići koji se tope u ustima (RECEPT)
08. 06. 2022. 000000 15:00
Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 100 g suvih smokava
- 100 g oraha
- 150 g šećera
- 50 g čokolade
- malo struganog muskatnog oraščića
- malo cimeta
Za preliv:
- 150 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)
Priprema:
- Sameljite smokve, suvo grožđe i orahe, dodajte im malo muskatnog oraščića i cimeta i, na kraju, gust sirup koji ste skuvali od šećera sa malo vode i 50 g istopljene čokolade.
- Masu dobro izradite rukom, pa rastanjite na celofanu na debljinu od 0,8 mm, pa modlom u obliku srca vadite kolačiće i ređajte ih na tacnu obloženu pek-papirom.
- Ostavite da se prosuše, pa ih prelijte glazurom od mešavine istopljene čokolade i ulja.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO: