Čoko-srca: Kolačići koji se tope u ustima (RECEPT)

08. 06. 2022. 000000 15:00

Photo:Unsplash

Potrebno je:

  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g suvih smokava
  • 100 g oraha
  • 150 g šećera
  • 50 g čokolade
  • malo struganog muskatnog oraščića
  • malo cimeta

Za preliv:

  • 150 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Photo:Unsplash

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Priprema:

  1. Sameljite smokve, suvo grožđe i orahe, dodajte im malo muskatnog oraščića i cimeta i, na kraju, gust sirup koji ste skuvali od šećera sa malo vode i 50 g istopljene čokolade.
  2. Masu dobro izradite rukom, pa rastanjite na celofanu na debljinu od 0,8 mm, pa modlom u obliku srca vadite kolačiće i ređajte ih na tacnu obloženu pek-papirom.
  3. Ostavite da se prosuše, pa ih prelijte glazurom od mešavine istopljene čokolade i ulja.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: