ČITAOCI KUVAJU: Rolovano meso sa jajima je RECEPT koji ćete poželeti da sačuvate
15. 06. 2022. 000000 11:40
Potrebno je:
- 1 kg mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 2 jajeta
- kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- kašika univerzalnog biljnog začina
- 60 g starog hleba
- 150 ml vode
- 2 čena belog luka
Za kajganu:
- 2 kašike ulja
- 7 jaja
- kašičica univerzalnog biljnog začina
- kašičica timijana
- kašika vlašca
- kašika naseckanog peršuna
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)
Priprema:
- U mleveno meso dodajte razmućena jaja, so, biber i univerzalni začin.
- Stari hleb isecite na veće komade, prelijte vodom i ostavite da odstoji oko 5 minuta, pa ga dobro ocedite i sjedinite s mesom.
- U smesu još dodajte izgnječen beli luk.
- Sve dobro izmešajte, pokrijte i ostavite sa strane oko sat vremena.
- U širem tiganju zagrejte ulje, pa izlijte razmućena jaja pomešana sa univerzalnim začinom.
- Kajganu pecite 2-3 minuta, a zatim dodajte timijan, vlašac i peršun.
- Alu-folijom obložite pleh veličine 28h20 cm i premažite ga uljem.
- Po površini folije rasporedite trećinu pripremljene mesne smese.
- Po mesu rasporedite pola količine kajgane, po kajgani rasporedite drugu trećinu mesa, a po mesu preostalu kajganu.
- Sve prekrijte preostalom trećinom mese.
- Pomoću folije meso s kajganom savijte u rolat.
- U pleh dodajte još malo ulja, a zatim rolat (zajedno s folijom) pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko sat vremena.
- Tokom pečenja ga podlivajte vodom.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO: