ČITAOCI KUVAJU: Rolovano meso sa jajima je RECEPT koji ćete poželeti da sačuvate

15. 06. 2022. 000000 11:40

Photo:Unsplash

Potrebno je:

  • 1 kg mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 2 jajeta
  • kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • kašika univerzalnog biljnog začina
  • 60 g starog hleba
  • 150 ml vode
  • 2 čena belog luka

Za kajganu:

  • 2 kašike ulja
  • 7 jaja
  • kašičica univerzalnog biljnog začina
  • kašičica timijana
  • kašika vlašca
  • kašika naseckanog peršuna

Photo:Unsplash

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

Priprema:

  1. U mleveno meso dodajte razmućena jaja, so, biber i univerzalni začin.
  2. Stari hleb isecite na veće komade, prelijte vodom i ostavite da odstoji oko 5 minuta, pa ga dobro ocedite i sjedinite s mesom.
  3. U smesu još dodajte izgnječen beli luk.
  4. Sve dobro izmešajte, pokrijte i ostavite sa strane oko sat vremena.
  5. U širem tiganju zagrejte ulje, pa izlijte razmućena jaja pomešana sa univerzalnim začinom.
  6. Kajganu pecite 2-3 minuta, a zatim dodajte timijan, vlašac i peršun.
  7. Alu-folijom obložite pleh veličine 28h20 cm i premažite ga uljem.
  8. Po površini folije rasporedite trećinu pripremljene mesne smese.
  9. Po mesu rasporedite pola količine kajgane, po kajgani rasporedite drugu trećinu mesa, a po mesu preostalu kajganu.
  10. Sve prekrijte preostalom trećinom mese.
  11. Pomoću folije meso s kajganom savijte u rolat.
  12. U pleh dodajte još malo ulja, a zatim rolat (zajedno s folijom) pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko sat vremena.
  13. Tokom pečenja ga podlivajte vodom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: