Recept za savršen BURITO: Spada u BRZU HRANU, a sastoji se samo od ZDRAVIH namirnica (RECEPT)
Tortilja se ponekad lagano peče na roštilju ili ringli u tiganju za palačinke, a ponekad se i kuva na pari kako bi omekšala i bila savitljivija za uvijanje nakon što stavimo sve sastojke u nju. Burito ne samo da će osvojiti srca vaših ukućana, nego je takođe i praktičan ručak, jer ga možete poneti sa sobom na posao i pojesti kasnije u vreme pauze za ručak.
Pročitajte još: Ukus koji će vas RASPAMETITI! Recept za domaći sladoled od LAVANDE i ČAJA
Burito, iako spada u brzu hranu, je veoma zdrav jer sadrži gotovo uvek salatu i hranljive sastojke, u zavisnosti da li se odlučite za vegeterijanski burito ili burito sa mesom.
Sastojci
- 4 tortilje
- 2 šake listova bebi spanaća, iseckanih
- 1 avokado, tanko narezan
- crni pasulj
- kašika ulja
- češanj belog luka, zgnječen
- 400 g seckanog paradajza
- 400 g crnog pasulja, oceđenog
- 1 veza peršuna, seckanog
- Limeta
- crveni luk
- 250 g pirinča od celog zrna, kuvanog i oceđenog
- 1 limun, sok
- ½ crvenog luka, vrlo sitno iseckanog
- semenke (prepečeni susam,
Pripema:
KORAK 1
Skuvajte pasulj ili kupite onaj u konzervi, zagrejte ulje u tiganju i propržite beli luk na minut. Ubacite paradajz, promešajte i stavite da provri. Začinite solju. Dinstajte dok se ne zgusne, dodajte pasulj i kratko prokuvajte pa umešajte peršun.
KORAK 2
Skuvajte pirinač, umešajte sok od limete, crveni luk i semenke i dobro začinite.
KORAK 3
Položite tortilje i pospite ih sa malo spanaća, dodajte kriške avokada i malo pirinča, a zatim prelijte mešavinom pasulja. Zarolajte donji deo prema gore, a zatim savijte strane da biste sprečili da fil ispada dok kotrljate. Čvrsto umotajte u foliju, ako želite, i prepolovite.
Loading...
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU