Sjajan predlog za ručak: Obradujte najmilije PUNJENIM TIKVICAMA I PAPRIKAMA (VIDEO)
Iz Bakine kuhinje ovoga jutra stiže nam predlog za ručak, koje smo sigurni smo, većina ljudi obožava. Pripremite punjene tikvice i paprike na specijalan način.
Pročitajte još: Tortilja sendvič u TOSTERU: Doručak spreman za DVA MINUTA! (VIDEO)
Potrebno je:
tikvice mlade
sveža ili smrznuta paprika
600 gr mlevenog mesa
2 struka crnog i belog mladog luka
1 veća rendana šargarepa
50 gr obarenog pirinča
1 jaje
1 svež paradajz
soli, bibera suvog začina
crvena mlevena paprika
1 kašika brašna
200 ml vode
200 ml kuvanog paradajza
maslinovo ulje
Priprema:
U mleveno meso sipati 100 ml vode pa rukama izmešati sa mlevenim meso i staviti na šporet i mešati da se mleveno meso ne zgrudva,.
Kad voda ispari dodati ulja, rendanu šargarepu i seckan luk crni i beli. Poklopiti i dinstati 10 minuta.
Dodati na kraju crvernu papriku, biber mleveni, začin po želji. Ubaciti obaren pirinač i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti. Tikvice oguliti izdubiti pa je malo obariti 5-6 minuta. Paprike očistiti od semenki.
Pročitajte još: Spremite DOMAĆU pileću paštetu: Recept koji voli cela porodica
Tikvice i papriku napuniti nadevom pa zatvoriti listovima paradajza ili listovima krompira U činiju staviti brašno, paradajz malo ulja vodu , malo posoliti pa žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni C 40 -50 minuta Uz neku čorbicu imate vrhunski ručak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU