Kremasta testenina sa parmezanom: Ovi sastojci vode do savšenog ukusa!
Međutim, postoje mali trikovi kada je u pitanju kuvanje paste koji mogu da pojačaju ukus vašeg jela i poboljšaju kremastu teksturu. Dodavanje bujona u vašu smesu, sigurno diže ukus vašeg jela na viši nivo!
Pročitajte još: Hedonizam zavijen u lisnato testo: Otkrivamo najbolji recept sa LOSOS VELINGTON
Sastojci:
- 2 kašike neslanog putera
- 4 čena belog luka , mlevenog
- 2 šolje pilećeg bujona
- 1 šolja mleka
- fetućini pasta
- so i biber
- ¼ šolje rendanog parmezana
- 2 kašike svežeg peršuna , seckanog
Priprema:
Zagrejte neslan puter u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i kuvajte, često mešajući, dok ne zamiriše, oko 1-2 minuta. Dodajte pileću supu, mleko i fetučini. Začinite solju i biberom. Stavite lonac da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se testenina ne skuva, oko 18-20 minuta. Umešajte parmezan. Ako je smesa previše gusta, dodajte još mleka po potrebi dok se ne postigne željena konzistencija.
Poslužite odmah, a pospite peršunom.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU