VARIJANTA ZA TOPLO VREME: Napravite SUPU OD BELOG PASULJA i uživajte u tanjiru punom zdravlja (RECEPT)
Svaka porcija sadrži 402 kcal, 13 g proteina, 27 g ugljenih hidrata (od toga 8 g šećera), 24,5 g masti (od toga 3 g zasićenih), 12,5 g vlakana i 1,9 g soli.
Sastojci
Za pesto
- 25g svežih listova bosiljka
- po 25g spanaća, potočarke i rukole
- 25g badema sa kožom, grubo iseckanih
- ½ čena belog luka, oljuštenog
- 1 kašičica svežeg limunovog soka
- 5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- ½ kašičice morske soli u listićima
- sveže mleveni crni biber
Za supu
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 luk, tanko narezan
- 2 štapića celera, tanko isečena
- 1 tikvica, seckana
- 2 šargarep , seckane
- 2 čena belog luka, tanko narezana
- 800 g pasulja iz konzerve, ocediti i isprati
- 900ml bujona
Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali
Priprema
Prvo napravite pesto. Stavite sve sastojke za pesto u procesor za hranu i mešajte dok ne dobijete živopisnu zelenu pastu sa malo hrskanja. Prilagodite začin po ukusu. Ostavite na stranu.
Da biste napravili supu, zagrejte ulje u velikom tiganju ili vatrostalnoj tepsiji i lagano pržite luk, celer, tikvice i šargarepu 10 minuta, povremeno mešajući. Dodajte beli luk i kuvajte još nekoliko sekundi, mešajući.
Sipajte pasulj u šerpu, dodajte bujon i stavite da provri. Kuvajte 5 minuta, a zatim prilagodite začin po ukusu i sipajte u činije.
Na vrh stavite kašike pesta od bosiljka za serviranje.
BONUS VIDEO: