Potopite palačinke u VRELO MLEKO i uživajte u ukusu: Trik "ukraden" od poznatog kuvara (RECEPT)
Tajni sastojci su uvek dobrodošli, a jedan posebno zanimljiv recept smo videli na domaćem jutjub kanalu koji je posvećen kulinarstvu.
Ako ih spremite na ovaj način, imaćete tanjir pun sočnih i ukusnih palačinaka. Kako su naveli na snimku, u pitanju je trik "ukraden" od poznatog kuvara.
Sastojci:
- mleko - 200 ml
- topla voda - 200 ml
- brašno - 200 g
- jaja - 3 komada
- ulje 50ml
- so - 5 g
- šećer - 50g
Pročitajte još: Dodavanje OVOG sastojka u kajganu čini je savršeno MEKANOM I VAZDUŠASTOM: Ovako dobar RECEPT još niste probali
Za sos:
- mleko - 200 ml
- maslac - 80g
- maslac - 40g
Umutite smesu za palačinke, ispržite ih normalno i potopite na kratko u prethodno zagrejan "sos" (otopljen puter u tiganju u koji se sipa mleko). Izvadite tako natopljene palačinke i u zagrejan tiganj sa otopljenim puterom ih naređajte ukrug (možete ih presaviti u oblik trougla). Preostali sos u koji ste potapali palačinke, prelijte preko poređanih trouglića i poklopite. Ostavite na slaboj vatri 10 minuta da se krčkaju.
Kako izgleda ceo proces, moćete pogledati na snimku: