Rapsodija UKUSA: Isprobajte čarobnu PISTAĆ tortu sa korama koje se ne peku (RECEPT)

30. 04. 2022. 000000 16:30

Foto: InstagramScreenShot/ recepti_bajms

Vikend je idealan trenutak za okupljanje cele porodice, posebno ukoliko svojim najbližima ponudite i sočnu tortu sa pistaćima koja će im vratiti osmehe na lice. Ukoliko je niste pravili do sad, obavezno probajte. Lako se pravi, ne peku se kore i brzo je gotova.

Pročitajte još: Da li je hrana za mačke BEZBEDNA ZA PSE? Sve što treba da znate o "krađi" iz mačjeg džaka

Sastojci za koricu:

  • 300 grama mlevenog keksa
  • 100 grama istopljenog putera
  • par kašika mleka
  • 1 kašika belog eurokrema

Sastojci za sloj sa šumskim voćem:

  • 400 grama crvenog vocćnog miksa
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 kašike gustina
  • 4 kašike vode

Pistać sloj:

  • 300 mililitara slatke pavlake
  • 200 grama krem sira (ili maskarpone)
  • 200 grama pistać krema

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Bela čokolada sloj:

  • 200 grama bele čokolade
  • 100 mililitara slatke pavlake

Priprema torte:

Pomešati mikserom sve sastojke za koricu, treba da dobijete lepljivu smesu koju ćete utisnuti u kalup obložen pek papirom.

Voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok staviti u šerpicu i skuvati. Kada se skuva izblendati pa vratiti u šerpicu na ringlu. Gustin i vodu odvojeno sjediniti pa dodati u voćni fil i mešati dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, preliti preko keksa i staviti da se stegne.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Umutiti krem sir i pistać krem mikserom, zatim dodati slatku pavlaku i sve umutiti zajedno pa staviti u pleh preko voća.

Pročitajte još: Da li znate zašto je FERARI CRVENE BOJE? Odgovor ima veze sa PROŠLOŠĆU!

Za bela čokolada sloj staviti slatku pavlaku da se zagreje, dodati joj belu čokoladu i kada se skroz istopi i sjedini sipati preko pistać fila i odložiti u frižider da se dobro stegne.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU