Baka Jelin recept za savršenu pitu: Sa suvim narescima, spremljena po starinskom receptu (RECEPT/VIDEO)
28. 04. 2022. 000000 08:40
Iz bakine kuhinje ponovo nam stiže još jedno preukusno jelo!
Potrebno je:
- 10 listova srednjih kora
- 200 ml jogurta ili kiselog mleka
- 200 gr suvog nareska (šunka, suvi vrat...)
- 200 gr sira mekšeg
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml masliunovog ulja
Pročitajte još: Šta je MAKROBIOTIČKA ISHRANA? Osnovna pravila, prednosti i mane
Priprema:
- U činiju izmrviti sir, dodati jaja, ulje i prašak za pecivo i sve malo izmešati. Ubaciti jogurt i sve izjednačiti. Raširiti prvu koru i premazati uljem, preko nje dodati koru premazati smesom sa jajama i jogurtom.
- Tako uraditi sa trećom, četvrtom i petom korom. Na petu koru poređati listove suhomesnatog.
- Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom rolnicom. Ređati u podmazan pleh pa premazati ostatkom nadeva.
- Peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Seći prohlađenu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU