Čokoladna SUNĐER TORTA: Ne sadrži laktozu, gluten ni rafinisani šećer
Zato smo vam pripremili ovaj jednostavan i ukusan recept, koji možete praviti ukoliko imate intoleranciju na gluten i laktozu, ali i ukoliko nemate! Jer je ukus ove torte, u kombinaciji sa voćem, fenomenalan!
Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože
Sastojci:
- 100g bademovog brašna
- 100g ovsenog brašna
- prstohvat soli
- kašičica sode bikarbone
- kašika kokosovog šećera
- 200g crne organske čokolade za kuvanje
- 120ml maslinovog ulja
- dva jaja
- 60ml meda
- jedna zrela banana
- 10g putera od kikirikija za podmazivanje pleha
- Za dekoraciju (opciono): maline, jagode, listići nane, rastopljena čokolada
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom od kikirikija podmažite pleh. U jednu posudu pomešajte dve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i kokosov šećer. Rastopite čokoladu. U drugu posudu sjedinite maslinovo ulje, jaja, med i bananu, pa tome dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte i dve vrste brašna i i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Proverite štapićem da li je dovoljno pečeno. Sačekajte da se malo prohladi pre nego što izvadite iz pleha. Ohlađenu tortu možete da ukrasite crvenim voćem ili sa malo rastopljene čokolade.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU