USKRŠNJA PLETENICA: Lagana, jednostavna i bez margarina (RECEPT/VIDEO)
Pripremite uskršnju pletenicu po receptu iz Bakine kuhinje.
Potrebno je: Kako da izbelite USKRŠNJA JAJA pre farbanja? Otkrivamo vam mali trik!
300 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećeraa
malo soli
30 ml maslinovog ulja
500 - 600 gr brašna
žumance za premazivanje
Priprema:
U mleko izmrviti kvasac dodati šećer pa kad nadodje dodati brašno ulje so i testo dobro izmešati da testo bude glatko. Pokriti da odmori. Istresti na sto pa podeliti na 5 delova pa obraditi u loptice i pokriti da odmori 10 min..
Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku.
Svaku lopticu razvući oklagijom u veliki pravougaonik i premazati maslinovim uljem. Redjati jednu na drugu, zadnju ne mazati. Pokriti opoet par minuta da odmori. Razviti oklagijom u veliki praougaonik premazati uljem i preklopiti na tri dela. Iseći na 3 dugačke traker koje se listaju i u vrhu spojiti i uplesti kiku. Saviti u krug tako da u sredini ostane rupa. Staviti u podmazan pleh veličine 22 cm,. Pokriti da odmara 20 minuta.
Peči na 180 stepeni C oko 45 minuta. Pokriti krpom da omekne. U sredinu stavite uskršnja jaja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU