TRIOLADA MUS TORTA: Bogat kremasti slatkiš za prazničnu trpezu!
Triolada mus torta, kako ime samo i govori, sastoji se iz tri dela: Čokoladno-mlečnog musa, belog musa i musa od crne čokolade. Samim tim i sastojci i način pripreme drugačiji su za svaki sloj.
Pročitajte još: USKRŠNJI HLEB koji će upotpuniti PRAZNIK - Topi se u ustima, a izgleda SAVRŠENO
Sastojci:
Mlečni mus:
100g mlećne čokolade
20g čokolade za kuvanje
jaje
list želatina
2 kašike ruma
250ml slatke pavlake
Beli mus:
2 lista želatina
140g bele čokolade
jaje
4 kašike likera od pomorandže
250ml slatke pavlake
Tamni mus:
list želatina
130g čokolade za kuvanje
jaje
2 kašike toplog espresa
250ml slatke pavlake
Priprema:
Mlečni mus: Potopiti želatin u hladnu vodu. Iseckati čokoladu i otopiti na pari. Tu umutiti jaje i 2 kašike vode, dodati želatin, rum i čokoladu i umutiti u glatku masu. Slatku pavlaku dobro ulupati i dodati masi. Okrugli kalup za tortu obložiti folijom i sipati krem, odnosno prvi sloj, pa staviti u frižider.
Beli mus: Potopiti želatin u hladnu vodu, otopiti čokoladu, umutiti jaje sa 2 kašike vode na pari. Dodati želatin, liker od pomorandže i čokoladu. Sjediniti i ohladiti. Ulupati pavlaku i dodati, sipati preko sloja mlečnog musa i povranati,zatim ta dva sloja vratiti u frižider.
Tamni mus: Isti postupak, dodati želatin, espreso i čokoladu, ohladiti pa dodati pavlaku ulupanu i sipati u kalup i ostaviti u frižideru da se stegne.
Kada se torta dobro stegla, stavite je na tacnu sa postoljem, skinite foliju lagano da ne bi oštetili ivice. Možete ukrasiti po želji. Seći sa oštrim nožem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU