Najbolji način za ČUVANJE JAGODA: Ukoliko ne planirate odmah da ih pojedete ne pravite grešku
Sa prvom pojavom jagoda znamo da je lepo vreme došlo i možemo da, uz sunce, uživamo u ovim voćnim poslasticama.
Kako čuvati jagode?
Meke i slatke jagode zahtevaju posebnu negu i čuvanje da bi trajale nakon kupovine. Ako planirate da odmah pojedete jagode, najbolja opcija je čuvanje jagoda na sobnoj temperaturi na kuhinjskom pultu, međutim, ako želite da im produžite trajanje, frižider je najbolji izbor.
Kada se pravilno čuvaju, jagode će ostati sveže oko nedelju dana.
Pročitajte još: IZBELJIVANJE jaja pre farbanja: Kako da od žutih dobijete BELA savršena za ukrašavanje?
Pranje jagoda
Nemojte prethodno da perete jagode ukoliko nećete da ih pojedete odmah. Jagode će ostati najsvežije kada su suve i hladne, a svaka dodatna vlaga comekšaće ih podstaći rast buđi. Dakle, operite jagode onda kada planirate da ih jedete.
Ostavite peteljke na jagodama
Držite zelene stabljike na svežim jagodama kada ih čuvate u frižideru. Netaknute stabljike će da zaštite unutrašnjost jagoda i da priduže njihovo trajanje.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK