POSNA TRPEZA: Neprevaziđena bajadera omiljena poslastica svih generacija (RECEPT/VIDEO)
13. 04. 2022. 000000 08:45
Iz bakine kuhinje stiže nam recept nama omiljene bajadere. Uz to, nećete prekršiti vaskršnji post!
Potrebno je:
- 200 gr šećera
- 200 ml. vode
- 250 gr posnog keksa
- 200 gr kikirikija
- 100 gr posne čokolade
- 100 gr ponog margarina
- vanilin šećer
- rum ekstrat ( po želji)
Pročitajte još: Budžet večera: Makarone sa paradajzom i belim pasuljem(RECEPT)
Preliv:
- 100 gr posne čokolade
- kockica margarina
Priprema:
- U vodu naseći margarin, dodati šećer, vanilin šećer i istopiti, kikiriki ili orgah malo prepeći da dobije krem boju pa samleti. Keks takođe samleti, pa izmešati.
- Šećer skinuti sa vatre pa dodati kikitriki i 200 gr keks i izmešati.
- Podeliti na pola. U jedno dodati rastopljenu čokoladu, a u drugu ostatak keksa i malo ruma. Uzan kalup oložiti folijom providnom, pa na dno staviti svetli deo a preko čokoladni.
- Izravnati i ostaviti da se malo prohladi i stegne. Istresti na tacnu ili dasku i preliti čokoladom. Staviti u frižider 2-3 sata i seći..Uživajte..
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU