JELO ZA PRAZNIKE, a i mimo njih: Posne punjene paprike sa orasima(RECEPT)
25. 04. 2022. 000000 12:40
Sastojci:
- 15-20 suvih paprika
- 1 krompir
- 2 kašike ulja
- 3 glavice crnog luka
- 2 lovorava lista
- 1/2 kašičice bibera
- 2 praziluka
- 2 šargarepe srednje veličine
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica soli
- 150 g obarenog pirinča
- 200 g mlevenih oraha
- 1 kašičica aleve paprike
- voda
- 1 kašičica suvog biljnog začina
PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji
Priprema:
- U taganj sipamo ulje stvimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
- Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
- Kada smo luk lepo udinstali dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.
- Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.
- Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri 2 sata.
- Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200C 15tak minuta.
BONUS VIDEO:
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK