Pravimo mafine sa bobičastim voćem: Uživajte u fantastičnom ukusu (RECEPT)
08. 04. 2022. 000000 11:00
Ako baš morate da birate omiljeni mafin šanse su da ćete svoj glas dati savršenstvu koje uključuje borovnice, kukuruzno brašno i mrvičasti preliv streusel koji se pravi od maslaca, šećera i brašna. U isto vreme meki, hrskavi i obogaćeni slatkim borovnicama ovi mafini su zaista pun pogodak.
Potrebno:
Za mrvičasti preliv:
- ¼ šolje brašna
- prstohvat soli
- ½ šolje smeđeg šećera
- 4 kašike putera, isečenog na kockice
Pročitajte još: RECEPT ZA "LAŽNU" KREMPITU: Lako se pravi, a ukus je fantastičan
Za mafine:
- 3 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1 šolja žutog kukuruznog brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 i po kašičica soli
- 1 i po šolja mleka
- 225g putera, istopljenog
- 2 jaja
- 2 šolje borovnica
BONSU VIDEO