Za GURMANE i JEDNOSTAVNO se sprema: Tortica od mlevenog mesa u slanini - vaš novi OMILJENI specijalitet (RECEPT)
Mleveno meso u slanini je brz i savršen ručak u kom će uživati cela porodica. Lako je za spremanje i sigurno će vam se dopasti.
Velika prednost ovog specijaliteta je što vam ne treba mnogo sastojaka, a isto tako možete po želji dodavati različite začine i samo ćete dobiti bolji ukus.
Sastojci:
- 400g mlevenog mesa
- So
- Biber
- Kurkuma
- Luk
- Paprika
- Slanina
Priprema:
Začinite mleveno meso, stavite so, biber, kurkumu, luk i iseckanu papriku.
Postavite na pleh ili neku plitku posudu tanko isečene listiće slanine tako da jedan deo bude van pleha.
U pleh stavite smesu mlevenog mesa sa svim začinima i prekrijte slobodnim delom slanine kao da pravite torticu.
PROČITAJTE JOŠ: BEZGLUTENSKI puding: Za svakog po nešto (REPEPT)
Po želji možete dodati i kačkavalj, a „torticu“ možete preliti bosiljkom i soja sosom. Ukoliko želite, možete i oblik da menjate, te ne mora da bude "torta" u pitanju, već možete da pravite i ukusne loptice tako što ćete mleveno meso umotavati u slaninu.
Stavite u rernu i pecite oko pola sata na 170 stepeni.
Isprobajte torticu od slaninice i mlevenog mesa, nećete se pokajati!
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU