Dva recepta za SPANAĆ: Odličan prilog mnogim jelima, a brzo ga spremaju i početnici u kuhinji
Spanać je prilog koji čak ni deca ne odbijaju. Osim što je ukusan, spanać je i zdrav, jer je pun kalcijuma, gvožđa, kalijuma, magnezijuma, mangana i fosfora. Od vitamina sadrži vitamin A. C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9), kao i Omega 3 masne kiseline.
Zbog svoje jednostavne pripreme, svaka domaćica posle jaja odmah nauči i spanać da sprema. Možete da ga poslužite sa faširanim šniclama, ribom, viršlama... Mi vam nudimo 2 načina pripreme, od kojih je jedan skroz jednostavna, a drugi je malo aromatičniji. Uživajte.
Pročitajte još: RECEPT ZA "OBUČENI" SIR: Brzi zalogajčići koji će vas oduševiti blagim i aromatičnim ukusnom
Sastojci:
- spanać
- mleko
- 1 kašika brašna
- 2 čena belog luka
Priprema:
Kratko blanširajte spanać, pa procedite. Stavite u blender i usitnite, a zatim na malo ulja ili masti propržite sitno seckan ili mleven beli luk, dodajte spanać i brašno, pa dobro promešajte. Sipajte mleko i kuvajte uz mešanje još nekih 5 minuta dok se ne zgusne.
Pročitajte još: Posno MEDENO SRCE: Najjednostavniji recept za omiljeni slatkiš!
Sastojci:
- 1 kg svežeg spanaća
- 20 g maslaca
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 jaje
- 400 ml mleka
- 2 kašike brašna
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU