Dva recepta za SPANAĆ: Odličan prilog mnogim jelima, a brzo ga spremaju i početnici u kuhinji

Kristina LJubisavljević

03. 04. 2022. 000000 11:20

Foto: profimedia

Spanać je prilog koji čak ni deca ne odbijaju. Osim što je ukusan, spanać je i zdrav, jer je pun kalcijuma, gvožđa, kalijuma, magnezijuma, mangana i fosfora. Od vitamina sadrži vitamin A. C, E, K, vitamine B kompleksa (B6, B2, B1) i folnu kiselinu (vitamin B9), kao i Omega 3 masne kiseline.

Zbog svoje jednostavne pripreme, svaka domaćica posle jaja odmah nauči i spanać da sprema. Možete da ga poslužite sa faširanim šniclama, ribom, viršlama... Mi vam nudimo 2 načina pripreme, od kojih je jedan skroz jednostavna, a drugi je malo aromatičniji. Uživajte. 

Pročitajte još: RECEPT ZA "OBUČENI" SIR: Brzi zalogajčići koji će vas oduševiti blagim i aromatičnim ukusnom

Sastojci: 

  • spanać
  • mleko
  • 1 kašika brašna
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Kratko blanširajte spanać, pa procedite. Stavite u blender i usitnite, a zatim na malo ulja ili masti propržite sitno seckan ili mleven beli luk, dodajte spanać i brašno, pa dobro promešajte. Sipajte mleko i kuvajte uz mešanje još nekih 5 minuta dok se ne zgusne. 

Pročitajte još: Posno MEDENO SRCE: Najjednostavniji recept za omiljeni slatkiš!

Sastojci:

  • 1 kg svežeg spanaća
  • 20 g maslaca
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 400 ml mleka
  • 2 kašike brašna

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU