RECEPT SA FARME: Napravite BAŠTENSKI PUTER i uživajte u savršenom namazu
04. 04. 2022. 000000 13:20
Sa dolaskom proleća, cvetova ima u izobilju, a mnogi od njih su jestivi. Iskoristite trenutak i napravite domaći puter sa savršenom dekoracijom.
Da biste napravili jednu rolnicu putera, trebaće vam:
- Sveže bilje i/ili jestivo cveće
- 2 štapića putera (delimično omekšanog - želite da puter bude upotrebljiv)
- Pergament papir
- Providna folija
- Posuda srednje veličine / kašika za mešanje
Pročitajte još: RECEPT ZA KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK - fini spoj mekog biskvita sa vanila i čokoladnim kremom
Uputstva:
- Prvo operite i osušite sveže bilje i organsko jestivo cveće iz svoje bašte.
- Većinu iseckajte na male komade, ostavljajući po strani malo celog cveća i začinskog bilja.
- Pomešajte seckano cveće/začinsko bilje i dva štapića omekšanog putera u posudi srednje veličine pomoću kašike.
- Stavite mešavinu putera na pergament papir i uvaljajte u trupac.
- Dodajte celo cveće/začinsko bilje na vrh i sa strane.
- Prebacite puter na ivicu komada prozirne folije tako da ukrašeni vrh bude okrenut nadole.
- Dodajte cveće/začinsko bilje na donju stranu.
- Čvrsto zarolajte umotavanje trupaca od putera. Zavrnite krajeve za zaptivanje. Čuvati u frižideru. Ostavite vreme da se podesi. Otprilike 1-2 sata. Zatim isecite po potrebi. Može se čuvati u frižideru do 3 meseca.
BONUS VIDEO: