Sočna POSNA štrudla sa orasima na starinski način (RECEPT)
Tokom perioda posta suočavamo se sa malim brojem slatkiša, koje možemo konzumirati. Upravo jedan takav, posni kolač po tradicionalnim narodnim receptima sledi u nastavku. U pitanju je sočna, posna štrudla sa orasima koja će usrećiti celu porodicu.
Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku
Sastojci za testo:
- 500 mililitara mlake vode
- 5 kašika šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 200 mililitara ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- 1100 grama brašna
Sastojci za fil:
- 500 grama oraha
- 5 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U mlaku vodu staviti 1 kašiku suvog kvasca, 5 kašika šećera, nakon 5 minuta dodati ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Umesiti testo i ostaviti da nadolazi. Kad nadođe podeliti na 4 dela. Razvući oklagijom, premazati pa ubiti štrudlu
Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?
Fil pripremate tako što u vodu najpre ostavite orase da se natope, ali da ne budu gusta smesa. Zajedno sa 5 kašika šećera i 1 vanilin šećer kuvajt sve par minuta dok se šećer ne otopi. Mazati fil na testo, pa urolati.
Peći u rerni zagrejanoj na 180 do 200 stepeni dok korica ne porumeni.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU