"BILIONER" KOLAČI: Kada isprobate ovaj recept, shvatićete zašto nose ovakav naziv
Potrebno je malo vremena da se naprave jer radite sa 4 sloja, ali svaki sloj se vrlo brzo spoji uz pomoć hlađenjau u frižideru. Kada se ohlade i iseku, čuvajte ih u frižideru da karamela ne postane malo mutna. Možda je recept malo zahtevan, ali krajnji rezultat je definitvno vredan malo muke!
Sastojci:
Brauni sloj:
- ½ šolje putera, rastopljenog
- 1 šolja šećera
- 1 šolja tamnog kakao praha
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice vanile
- 2 jaja
- ½ šolje brašna
Pročitajte još: REČ LEKARA: Kako da sačuvate bebu od alergija i ojačate njen imuni sistem
Sloj karamela:
- 25 karamela
- 2 kašike guste pavlake
- Sloj testa za kolače
- ½ šolje putera, omekšanog
- ¼ šolje šećera
- ½ šolje svetlo smeđeg šećera
- 2 kašike guste pavlake
- ½ kašičice vanile
- ¾ šolje brašna
- ¼ kašičice soli
- ½ šolje čokoladnih čipsa
- čokoladna glazura
- 230g seckane poluslatke čokolade
Dodajte i kaščicu ulja od repice.
Loading...
Uputstvo za pripremu:
Zagrejte rernu na 325º, obložite pleh od sa nelepljivom folijom.
Brauni testo:
- U velikoj posudi umutite puter i šećer. Umešajte kakao prah i so. Dodajte vanilu i jaja i mešajte dok ne postane glatko. Mešajte brašno dok se ne uklopi. U pripremljenu tepsiju rasporedite testo za kolače. Pecite 20 minuta.
Karamel sloj:
U posudi za mikrotalasnu pećnicu istopite karamele u mikrotalasnoj pećnici 60 sekundi, mešajući, a zatim ponavljajte u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatka.
Prelijte karamel preko sloja kolačića.
Stavite pleh u frižider da se ohladi dok sloj testa za kolače ne bude spreman.
Pripremite sloj testa za kolače:
Umutite puter i šećere dok ne postanu glatki i mekani.
Dodajte vanilu i gustu pavlaku.
Dodajte brašno i so i mešajte dok se ne sjedini.
Umešajte komadiće čokolade.
Kada se sloj karamela stegne, pažljivo rasporedite testo za kolače na vrh.
Pripremite čokoladnu glazuru.
U posudi za mikrotalasnu pećnicu pomešajte čokoladu i ulje.
Pecite u mikrotalasnoj 60 sekundi, a zatim zaustavite i promešajte.
Ponovite u intervalima od 30 sekundi dok se ne istopi i ne postane glatko.
Premažite čokoladu preko sloja testa za kolače.
Ohladite za lakše sečenje. Poslužite na sobnoj temperaturi
Možda će vam ovaj malo zahtevan recept olakšati snimak najpribližniji našem receptu: