Rešenje za PRESOLJENU supu ili meso: Dodajte sastojke koje već imate u kuhnji
Dogode se greške, pa se dešava da ceo obrok propadne. Jedna od njih je i dodavanje previše soli. Međutim, ukoliko ste preterali sa dodavanjem ovog začina ipak postoji rešenje.
Rešenje za presoljenu supu
Ako ste recimo u svoju supu dodali previše soli, postoji nekoliko tajni kuvara koje će vam pomoći da brzo rešite problem i uživate u jelu.
Najlakše rešenje je, naravno, dodati još vode i kuvati supu još nekoliko minuta. Međutim, ovaj metod možda nije baš prikladan jer može uticati na ukus jela. Ako vam je ostalo još sastojaka za supu dodajte ih, ovo će vam pomoći da supa bude manje slana, a da pritom uopšte ne ugrozite ukus.
Pročitajte još: Kako se pravilno pere voće i povrće? Lisnato zelenilo zahteva posebno tretiranje
Drugo rešenje je pirinač.U lonac stavite malu vrećicu napunjenu pirinčem. Pirinač je odličan apsorbent koji ima način da upije višak soli. Neki kuvari takođe koriste rafinisani šećer da bi popravili ukus. Samo stavite kocku šećera na kašiku i stavite je u supu. Sačekajte dok se šećer ne rastvori i dodajte još jedan komad. Ponovite nekoliko puta dok nivo soli ne bude prihvatljiv.
Hrana poput krompira, rezanaca ili testenina takođe može pomoći u apsorpciji soli. Ako recept dozvoljava, jednostavno dodajte još ovih sastojaka. Krompir će apsorbovati višak soli i neće pokvariti ukus jela, piše Bright Side.
Rešenje za presoljeno meso
Pavlaka može da pomogne da se uravnoteži višak soli u jelu od mesa. Stavite meso u činiju sa pavlakom i ostavite da se ohladi.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU