BRZ I UKUSAN RECEPT: Pita sa pečenom paprikom i maslinama osvojiće vas posle prvog zalogaja (RECEPT)

Magazin Praksa

23. 02. 2022. 000000 14:00

Foto: Pixabay

Ne sumnjamo da ćete poželeti ponovo da je spremate nakon što probate prvi zalogaj. UZ sve to, recept vam neće oduzeti puno vremena.

Sastojci:

  • 500g kore za pitu
  • 500g pečenih paprika
  • 100g maslina
  • 4 čena belog luka
  • maslinovo ulje, so i biber

Pročitajte još: OSVOJIĆE SVA VAŠA ČULA: Savršeno kremasta i sočna piletina u umaku od spanaća (RECEPT)

Priprema:

  1. Pečene paprike oljuštite i iseckajte, a potom iseckajte masline i beli luk. Sva tri sastojka promešajte i ostavite neko vreme da odstoje (savet: možete sjediniti sastojke uveče, a ujutru od njih napraviti pitu).
  2. U istu smesu dodajte so, ulje i biber. Kore premažite uljem, a potom preko nje dodajte još jednu koru. Stavite smesu koju ste napravili i savijte pitu u trougliće ili kružiće po želji.
  3. U pouljanu tepsiju obloženu papirom za pečenje poređajte pitu.
  4. Pecite na 200 stepeni.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU