RECEPT ZA BEZGLUTENSKE POGAČICE: Ne morate da odustajete od omiljenog peciva
18. 02. 2022. 000000 10:00
Za sve ljubitelje hleba, pravimo bezglutenske pogačice. Prave se od samo nekoliko sastojaka, a iskoristićemo i brašno leblebije, bogato proteinima.
Sastojci:
- mleveno brašno od leblebije
- suvi bosiljak
- lan u znu
- himalajska so
U brašno (dve čaše od jogurta) sipajte malo manje od kafene kašike soli, dodajte malo vode (oko 150 ml). Treba da dobijete blago gustu smesu (više vuče ka tečnom, a semenke lana će dati ostatak potrebne gustine).
Pročitajte još: "DIJETA" ZA DUGOVEČAN ŽIVOT: 5 jednostavnih promena koje bi mogle dodati 10 GODINA vašem životu
Dodajte 1,5 supenu kašiku lana. Promešajte. Ostavite smesu 5-7 minuta da se blago zgusne.
Smesu sipajte supenu kašihu u toster i ostavite minut-dva dok ne dobije hlebastu teksturu. Od ove mere ćete dobiti tri pogačice.
Odlično idu uz sirni namaz, tahini, humus.
VIDEO RECEPTA: