Zdrav i neodoljiv ČOKO ROLAT SA VIŠNJAMA BEZ PEČENJA (RECEPT)

Magazin Praksa

20. 02. 2022. 000000 14:00

Foto: Shutterstock

Ne samo što nema pečenja, već ćete ga jesti bez griže savesti kada budete videli njegove sastojke.

Sastojci (za koru rolata):

  •  100g pečenih lešnika
  •  100g ovsenih pahuljica
  •  5 svežih urmi
  •  supena kašika istopljenog kokosovog ulja
  •  2 kašike organskog kakaa
  • prstohvat soli

Sastojci (za fil):

  • 200g višanja
  • 10-ak svežih urmi
  • 2 kašike kokosovog brašna/proteina
  •  1 kašika čia semenki

Pročitajte još: KIFLICE SA SIROM sa kojima nema greške: Sada ih pravimo na malo drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Priprema kore:

  1. Zdrobite i usitnite ovsene pahiljice i lešnike, a potom dodajte preostale sastojke sa spiska "sastojci za koru". U blenderu/secku sve izmešajte i izblendajte dok ne dobijete ujednačenu masu. Vodite računa da vam smesa ne bude lepljiva.
  2. Oklagijom razvucite ovu smesu izmđu dva lista papira za pečenje u tanji sloj.

Priprema fila:

  1. Ubacite u blender/secko višnje i urme i blendajte dok ne dobijete kremastu strukturu.
  2. Tako dobijenu smesu pomešajte sa kokosovim brašnom/proteinom i čia semenkama.

Za kraj:

  1. Na koru rolata rasporedite fil. Koristite papir za pečenje da biste umotali rolat i ostavite ga tako umotan u frižider minimum sat vremena kako bi se stegao.
  2. Rolat možete preliti glazurom od istopljene crne čokolade i po želji izrendanim orasima, bademima, lešnicima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU