Pravi recept za početnike u kuhinji: Spremamo POSNU punjenu papriku (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

17. 02. 2022. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 veza mladog luka
  • 200 gr pirinca
  • 1 manji krompir
  • 2 srednje šargarepe
  • ulje, biber, so
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašičica ml. crvene paprike
  • 2 ml. kuvanog paradajza
  • paprike sveže ili smrznute
  • 1 paradajz za zatvaranje paprike ili listovi krompira
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 100 ml vode

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Iseckati sitno luk, šargarepu, i krompir. Pirinač dobro oprati. Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati opran pirinač, i seckan krompir. Dodati so, biber i beli lik seckan, papriku mlevenu seckan peršunov list po želji izmešati i puniti kakrike.

Pročitajte još: Medeni ukus TART BAKLAVE koji će vas raspametiti: Pravi se jednostavno, a dobijate izdašan kolač (RECEPT/VIDEO)

Poklopiti listovima krompira ili paradajza. Ređati u podmazan pleh. Sipati kuvan paradajz i premazati uljem paprike. Peći na 250 stepeni C 5.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU