ZDRAVE, UKUSNE I BRZE ZA PRIPREMU: Posne pljeskavice od tikvice zaslužuju da se nađu na vašem današnjem meniju (RECEPT)
21. 02. 2022. 000000 12:00
Lagani i zdravi obroci nepogrešiv su izbor, naročito kada nam zima odlazi, a leto se približava. Donosimo vam sjajan recept koji ćete uvrstiti u svoja omiljena jela!
Sastojci:
- 200g tikvica
- 100g speltinog brašna
- 30g kukuruznog brašna
- 100ml vode
- 2 kašičice mlevenog lana
- 1 kašičica susama ili čija semenki
- 1 kašičica sušenog peršuna
- maslinovo ulje (ili suncokretovo ulje ukoliko nemate maslinovo)
- biber, so, suvi začin
Pročitajte još: NEODOLJIVE SARMICE OD BLITVE: Spremljene na novi način koji ćete obožavati (RECEPT)
Priprema:
- Pripremljenih 200g tikvica oljuštiti i izrendati, a potom ostaviti 10-ak minuta da odstoje. Nakon toga ih iscediti.
- U 50ml vode potopiti mleveni lan i ostaviti 10-ak minuta da odstoji.
- U posudi sjediniti tikvice, potopljen lan, brašno, susam (ili čija semenke). Dodati biber, so i suvi začin po ukusu.
- Preostalih 50ml vode dodavati u smesu postepeno dok se ne dobije ujednačena masa.
- Pljeskavice pržiti na maslinovom ulju (ili na suncokretovom).
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU