OBOŽAVAĆETE IH: Neodoljive i ukusne LAZANJA ROLNICE osvojiće vas posle prvog zalogaja (RECEPT)

Magazin Praksa

19. 02. 2022. 000000 11:40

Foto: pixabay

Ne morate da tragate za novim jelima. Nekad je dovoljno da malo izmenite stare recepte i spremite fantastičan obrok.

Sastojci:

  •  1 pakovanje svežih kora za lazanje
  •  200g kačkavalja isečenog na listove
  •  200g praške šunke
  •  100g šampinjona

 Za bešamel:

  • 50g izrendanog kačkavalja
  • 4-5 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike istopljenog maslaca
  • 450ml mleka
  • suvi začin, so
  • biber

Pročitajte još: PALENTA kakvu do sad niste probali: Pečena u rerni, služi se uz aromatični UMAK (RECEPT)

Priprema:

  1. Šampinjone isečene na listiće prodinstati na ulju uz dodatak bibera. Potom, u šerpi zagrejati i promešati ulje, maslac, pa dodati brašno i kratko propržiti. Nakon toga, naliti smesu mlekom i dobro mešati.
  2. Paralelno dok se kuva, mešati smesu kako se ne bi stvorile grudvice i dodati so i suvi začin.
  3. Kuvati i mešati dok se ne dobije gušći sos, a pred kraj kuvanja dodati i 25g narendanog kačkavalja.
  4. Uzeti jednu koru, premazati je jednom kašikom bešamela, a potom staviti kačkavalj i list šunke. Na početak kore dodati pola kašike šampinjona, pa sve uviti u rolnu.
  5.  Rolne ređati u pleh prethodno premazan bešamelom. Poređane rolnice premazati preostalim sosom.
  6.  Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite lazanje izrendanim kačkavaljom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU