Svi znamo kako se pravi pica, ali da li ste nekad probali ALZAŠKU PICU? (RECEPT/VIDEO)

14. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže super ideja za malo drugačiju picu od one na koju smo navikli.

Potrebno je za testo:

  • 250 gr brašna
  • 130 ml vode
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • soli 

Prilog:

  • 2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
  • 100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku
  • 1 glavica crvenog luka
  • po želji krupna so

Pročitajte još: NEODOLJIVE SARMICE OD BLITVE: Spremljene na novi način koji ćete obožavati (RECEPT)

Zmesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko.

Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeniC i staviti i pleh  da se greje . 

Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje . Premazati kiselom pavlakom. 

Odozgo rasporediti seckanu slaninu i  suhomesnato i na kraju dodati luk . Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta . Vrhunska!