Počastite vaše nepce jednim delikatesom, ŠPIKOVANI PILEĆI BATACI bez kostiju (RECEPT/VIDEO)
13. 02. 2022. 000000 08:45
Iz Bakine kuhinje stiže predlog za ukusan ručak, koji će vas sigurno oduševiti.
Potrebno:
- 2 para pilećih bataka
- ulje maslinovo 30 ml.
- 1 kašičica senfa
- 1 kašikja soja sosa
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 kašičica ml. slatke paprike
- 1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
- soli bibera
- mala glavičica belog luka
- malo suve slanine
Priprema:
Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso . Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu..
Pročitajte još: NEODOLJIVE SARMICE OD BLITVE: Spremljene na novi način koji ćete obožavati (RECEPT)
U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu,bibera i sve izjednačiti. meso uvaljati u marinadu , pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.
Meso poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Peći 50-60 min. na 230 stepeni C.
Može se malo pokriti folijom. Mekano mirisno tako fantastičnog ukusa..
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU