Za doručak, užinu ili večeru: Recept za pravu DOMAĆU GIBANICU (FOTO/VIDEO)
12. 02. 2022. 000000 08:40
Iz Bakine kuhinje dolazi nam recept za gibanicu koju svi volimo.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml. jogurta
- 100 ml mleka (za veću gibanicu, za manju ne treba)
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 50 ml. maslinovog ulja
- 2 kašike griza ili brašna
- 1/2 praška za pecivo
- tanke kore
Foto: privatna arhiva
Priprema:
U činiju razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi, premazati jogurtom i jajima, pa presaviti ćošak i okrenuti ga na gore.
U donji deo staviti sir, saviti malo stranice i uviti. Ređati jednu rolnicu do druge.
Foto: privatna arhiva
Preko rolnica malo preliti preliv kašikom, pa spakovati dve, tri kore jednu preko druge i svaku premazati.
Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Prijatno!