Za doručak, užinu ili večeru: Recept za pravu DOMAĆU GIBANICU (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

12. 02. 2022. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Iz Bakine kuhinje dolazi nam recept za gibanicu koju svi volimo.

Potrebno je:

  •  3 jaja
  • 200 ml. jogurta
  • 100 ml mleka (za veću gibanicu, za manju ne treba)
  • 200-300 gr mrvljenog sira
  • 50 ml. maslinovog ulja
  • 2 kašike griza ili brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • tanke kore

Foto: privatna arhiva

Priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi, premazati jogurtom i jajima, pa presaviti ćošak i okrenuti ga na gore. 

U donji deo staviti sir, saviti malo stranice i uviti. Ređati jednu rolnicu do druge.

Foto: privatna arhiva

Preko rolnica malo preliti preliv kašikom, pa spakovati dve, tri kore jednu preko druge i svaku premazati.

Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta. Prijatno!