"Zdravstveni problemi ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma": Evo kako izgleda JELOVNIK JELENE ROZGE
Lepoj Splićanki je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija. Jelena je ispričala kako živi sa ovim bolestima, zbog kojih već godinama ima istu kilažu.
- Moji problemi sa štitnom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - rekla je Jelena i dodala da je obolela zbog stresa.
Pročitajte još: Princ Vilijam PREKRŠIO JE istorijsku tradiciju kada je zaprosio Kejt Midlton
- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitne žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom - otkrila je bivša balerina i dodala da joj nastupi zamenjuju klasične treninge u teretani.
- Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane 'fit' i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija korona virusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno - objasnila je i otkrila da odličnu liniju ima zahvaljujući i tome što je oduvekvodila računa o ishrnai.
Pročitajte još: ADEL obeležila dodelu BRIT nagrada: Jedna rečenica je sve iznenadila, a o ovom detalju se priča (FOTO/VIDEO)
- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje - objasnila je Rozga.
Jelovnik Jelene Rozge
Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom
Ručak: supa, meso, salata
Večera: Riba i povrće
Trik savet: Budite umereni u svemu!