Predlog za NEDELJNI desert: Raffaello čizkejk osvojiće sva vaša čula (VIDEO/RECEPT)
Nedelja je omiljeni porodični dan, dan kada svoj vreme posvećujemo svojim članovima porodice i dan kada je ručak uvek u znaku porodične sreće i radosti. Ulepšajte svojim ukućanima sutrašnji dan i neverovatnim slatkišem, neobičnim Raffaello čizkejkom...
Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju
Sastojci za podlogu:
- 200 grama mlevenog keksa
- 50 grama mlevenih badema
- 125 grama maslaca
- 6 kašika mleka ili više
Sastojci za fil:
- 350 mililitara mlečne slatke pavlake
- 400 grama krem sira
- 120 grama šećera u prahu
- 200 grama kvalitetne bele čokolade
- 50 grama badem listića
- 50 grama kokosovog brašna
Sastojci za naliv/preliv:
- 150 grama kvalitetne bele čokolade
- 75 mililitara mlečne slatke pavlake
- Raffaello kuglice za dekoraciju
Priprema čizkejka:
Maslac otopiti na srednjoj temperaturi, malo prohladiti, dodati mleveni keks, bademe, sjediniti i sipati mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje. Ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta, već mekša. Smesu utapkati prstima u kalup i odložiti u frižider dok pripremate fil.
Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)
Belu čokoladu otopiti na pari, ostaviti da se prohladi. Dobro ohlađenu mlečnu pavlaku umutiti, ali ne previše čvrsto. Ostaviti sa strane. U drugoj posudi kratko umutiti krem sir sa šećerom u prahu, dodati prohlađenu belu čokoladu, mutiti još malo i na kraju dodati badem listiće i kokosovo brašno. Izmešati, dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjediniti, ručno ili mikserom kratko, na najmanjoj brzini. Rasporediti ravnomerno preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.
Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce
Zatim pripremiti gornji sloj, naliv. Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi, ali ne sme da provri. Skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti da odstoji 1 minut, pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se malo stegne, dekorisati i vratiti u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU