Predlog za NEDELJNI desert: Raffaello čizkejk osvojiće sva vaša čula (VIDEO/RECEPT)

05. 02. 2022. 000000 18:30

Foto: InstagramScreenShot/biber_i_cokolada

Nedelja je omiljeni porodični dan, dan kada svoj vreme posvećujemo svojim članovima porodice i dan kada je ručak uvek u znaku porodične sreće i radosti. Ulepšajte svojim ukućanima sutrašnji dan i neverovatnim slatkišem, neobičnim Raffaello čizkejkom...

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama mlevenog keksa
  • 50 grama mlevenih badema
  • 125 grama maslaca
  • 6 kašika mleka ili više

Sastojci za fil:

  • 350 mililitara mlečne slatke pavlake
  • 400 grama krem sira 
  • 120 grama šećera u prahu
  • 200 grama kvalitetne bele čokolade
  • 50 grama badem listića
  • 50 grama kokosovog brašna

Sastojci za naliv/preliv:

  • 150 grama kvalitetne bele čokolade
  • 75 mililitara mlečne slatke pavlake
  • Raffaello kuglice za dekoraciju
 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli Food & lifestyle 🍫 BiH (@biber_i_cokolada)

Priprema čizkejka:

Maslac otopiti na srednjoj temperaturi, malo prohladiti, dodati mleveni keks, bademe, sjediniti i sipati mleko dok ne dobijete mekšu smesu pogodnu za oblikovanje. Ne treba da bude previše čvrsta i mrvičasta, već mekša. Smesu utapkati prstima u kalup i odložiti u frižider dok pripremate fil.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Belu čokoladu otopiti na pari, ostaviti da se prohladi. Dobro ohlađenu mlečnu pavlaku umutiti, ali ne previše čvrsto. Ostaviti sa strane. U drugoj posudi kratko umutiti krem sir sa šećerom u prahu, dodati prohlađenu belu čokoladu, mutiti još malo i na kraju dodati badem listiće i kokosovo brašno. Izmešati, dodati umućenu slatku pavlaku i sve lagano sjediniti, ručno ili mikserom kratko, na najmanjoj brzini. Rasporediti ravnomerno preko podloge od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Zatim pripremiti gornji sloj, naliv. Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi, ali ne sme da provri. Skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu. Ostaviti da odstoji 1 minut, pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se malo stegne, dekorisati i vratiti u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU