"Mesecima sam jeo SIROVO MESO kao deo rizičnog eksperimenta da vidim da li ću UMRETI OD BAKTERIJA" (VIDEO)

01. 02. 2022. 000000 13:30

Foto: Printskrin/Instagram/rawmeatexperiment

Mladić tvrdi da se od ponedeljka drži rizične eksperimentalne dijete 81 dan. Svakog dana objavljuje video kako jede velike porcije različitog mesa. Do sada je žvakao ogromne kriške sirove govedine, celog nekuvanog lososa, mlevenog bizona, jagnjetinu i biftek.

Svaki dan uz to popije i sirovo mleko i čašu sirovih jaja. Mesožder u biografiji svog naloga navodi da će svaki dan jesti sirovo meso „dok ne umrem od bakterija“. „Da vidim da li ću da živim pet dana ili 500 godina“, dodaje on. „Veoma se zabavljam stavljajući tu hranu u usta“, napisao je pored snimka na Instagramu od ponedeljka.

Uprkos njegovim tvrdnjama, stručnjaci za bezbednost hrane su rekli da igrate „ruski rulet“ sa sirovim mesom

„Današnji doručak je losos“, takođe je napisao uz post. „Mislim da je losos zdrav jer ih medvedi vole. Nikada ne vidim divlje medvede u bolnici, tako da mora da su dobri. Oni samo pojedu jebenu ribu i spavaju u rupi nekoliko meseci, nije loše."

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw Meat Experiment (@rawmeatexperiment)

„Nakon što sam pojeo toliko mlevene govedine, počeo sam da uživam u tom ukusu“, dodao je on. "Jesti ribu je kao slatkiš. Iskreno, radije bih jeo sirovu ribu nego slatkiše."

Pročitajte još: Koji delovi PILETINE sadrže NAJVIŠE BAKTERIJA I PARAZITA? Jedan problematičan deo svi volimo da jedemo

Nalog je prikupio više od 80.000 pratilaca od početka eksperimenta 22. novembra, a još uvek nema izveštaja o bilo kakvoj bolesti zbog ishrane sa sirovim mesom. Čovek je čak sažvakao sirovu ribu na Dan zahvalnosti. 

"Meso je zdrava hrana"

U epizodi jednog podkasta, neidentifikovani muškarac je rekao da je to što je ceo život proveo jedući prerađenu hranu ostavilo posledicu da se „oseća kao stoka“. „Deset godina sam bio na biljnoj bazi“, tvrdio je. „Jeo sam meso tu i tamo kada sam izlazio, ali sam verovao u biljnu ishranu, možete dobiti sve što vam treba, ideologiju. Pratio sam neke od veganskih gurua i jeo bih šejkove od kelja sa svim praškovima i mislio sam da postajem zdraviji. Prošlo je samo godinu dana od danas kada sam prvi put shvatio da je meso zapravo zdrava hrana."

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw Meat Experiment (@rawmeatexperiment)

Čovek tvrdio da je „imao hronični umor, cistične akne, bolne probleme sa kožom, otprilike od 15. godine sve dok se nije vratio na ishranu zasnovanu na mesu. Od tada sam sve vreme jeo biftek i jaja, rekao je on za podkast. Nakon toga sam jeo sirova jaja, sirovo mleko, završio sam istraživanje sirovog mleka i zašto ga ljudi nazivaju lekovitom, magičnom hranom."

"Logika"

Rekao je da je imao problema sa stomakom kada se vratio na ishranu zasnovanu na mesu, ali da je „sve bilo normalno“. „Promena vaših crevnih bakterija. Svaki put kada pojedete nešto novo, to se dešava. Menjate ekosistem u sebi."

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Raw Meat Experiment (@rawmeatexperiment)

„Mi smo jedina životinja na planeti koja mora da kuva hranu“, nastavio je. „Zašto ćeš da umreš ako prvo nešto ne ugreješ. To mi jednostavno nije prijalo. Upravo sam primenio istu logiku kao i sa sirovim mlekom. Kada ga zagrejete do te tačke, zagrevate sve bakterije i enzime koji vam pomažu da ga svarite."

"Ruski rulet"

Uprkos njegovim tvrdnjama, stručnjaci za bezbednost hrane su rekli da igrate „ruski rulet“ sa sirovim mesom. „S obzirom na to da sirovo meso ima sve vrste bakterija u sebi“, rekao je Džef Nelken za Men's Health. „Ne znate kako se postupalo sa mesom. Postoji mnogo pitanja“, dodao je on, objašnjavajući da bi  se mogli zaraziti salmonelom ili ešerihijom. To može dovesti do trovanja hranom i krvavog proliva, grčeva u stomaku i povraćanja do nedelju dana.

On savetuje da je kuvanje mesa na unutrašnjoj temperaturi koja ubija bakterije najsigurniji način konzumiranja mesa. To znači da svinjetinu i govedinu treba kuvati na 60 stepeni C, a živinu treba zagrejati na 75 stepeni C, navodi Men's Health.

BONUS VIDEO: