Koji delovi PILETINE sadrže NAJVIŠE BAKTERIJA I PARAZITA? Jedan problematičan deo svi volimo da jedemo
Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cena koja je pristupačnija od, na primer, junetine, teletine ili svinjetine. Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.
Međutim, ne smatraju se svi delovi pileta dobri za ljudsko telo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju preneli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje delove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.
Pročitajte još: ZNACI DA DETE IMA DISLEKSIJU? LJudi misle da je "glupo" ili "sporo", a radi se o poremećaju koji se leči
Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.
Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.
Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.
BONUS VIDEO: