Da li ste pravili na ovaj način? Za nedeljni ručak pravimo MUSAKU na drugačiji način (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 01. 2022. 000000 08:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 600 gr krompira
  • 250 gr mlevenog mesa
  • 50 gr kulena
  • 50 gr suve slanine
  • 100 gr šunke
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje
  • beli suk 2 čena
  • mlevena crvena paprika
  • malo suvog začina ili soli
  • biber mleven

Preliv:

  • 2 jaja
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 200 ml mleka ili jogurta

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Krompir očistiti, oprati, pa iseči na krugove tanko. Luk iseći sitno propržiti sa seckanom slaninom i kulenom. Dodati meso i šunku seckanu, pa dobro ispržiti.

Foto: privatna arhiva

Dodati seckan beli luk, mlevenu paprik...biber i peršunov list. Sve izjednačiti. Dodati začin ili so.

Tepsiju ili đuveć premazati uljem, pa poređati pola krompira, ubaciti prženo meso, celu količinu.

Foto: privatna arhiva

Prekriti ostatkom krompira, 200 ml mleka ili jogurta sve dobro izjednačiti i preliti. Peći na 220 stepeni C oko 45-50 minuta da lepo uzarumeni.

Prijatno!