Da li ste pravili na ovaj način? Za nedeljni ručak pravimo MUSAKU na drugačiji način (FOTO/VIDEO)
30. 01. 2022. 000000 08:20
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 250 gr mlevenog mesa
- 50 gr kulena
- 50 gr suve slanine
- 100 gr šunke
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- beli suk 2 čena
- mlevena crvena paprika
- malo suvog začina ili soli
- biber mleven
Preliv:
- 2 jaja
- 1 puna kašika kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
Foto: privatna arhiva
Priprema:
Krompir očistiti, oprati, pa iseči na krugove tanko. Luk iseći sitno propržiti sa seckanom slaninom i kulenom. Dodati meso i šunku seckanu, pa dobro ispržiti.
Foto: privatna arhiva
Dodati seckan beli luk, mlevenu paprik...biber i peršunov list. Sve izjednačiti. Dodati začin ili so.
Tepsiju ili đuveć premazati uljem, pa poređati pola krompira, ubaciti prženo meso, celu količinu.
Foto: privatna arhiva
Prekriti ostatkom krompira, 200 ml mleka ili jogurta sve dobro izjednačiti i preliti. Peći na 220 stepeni C oko 45-50 minuta da lepo uzarumeni.
Prijatno!