Jaja na drugačiji način: Napravite OMLET SLANE MAFINE, koji su gotovi ZAČAS (RECEPT)
Ako volite jaja, a dosadila vam je klasična kajgana ili klasično prženje "na oko", napravite omlet mafine, u koje možete dodati šta god poželite.
Jednostavno se spremaju, i obožavaće ih svi - i odrasli, kao i deca.
Pročitajte još: Idealna lagana večera: SLANE PALAČINKE OD POVRĆA koje se BRZO spremaju (RECEPT)
Sastojci:
4 jaja
100 ml mleka
dve supene kašike brašna
povrće po želji: paprika, luk, tikvice, šargarepa, paradajz
malo ulja
začini: so, biber
Ako volite, možete dodati i sir, kačkavalj, šunku, viršle, slaninu.
Priprema:
U dubljoj posudi umutite mikserom jaja, brašno, mleko i so.
Naseckajte povrće po želji što sitnije, i propržite ga na malo ulja nekoliko minuta, a suhomesnato i sir iseckajte na kockice.
Podmažite kalup za mafine i u svaki stavite nadev koji ste pripremili, uključujući i proprženo povrće.
Potom svaki kalup prelijte smesom sa jajima, i narendajte preko kačkavalj.
Mafine stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peku oko 15 minuta.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU