Jučerašnji hleb za VEČERU: Dodajte mu ove sastojke i napravite ukusnu pitu (RECEPT)

27. 01. 2022. 000000 17:00

Foto: Piksabej

Ukoliko vam je ostalo jučerašnjeg, ili pak starijeg hleba, nemojte ga bacati, već ga isecite na kockice i napravite ukusnu pitu koja je idealna za večeru, kao i doručak.

Priprema se brzo, a ukus će vas iznenaditi.

Pročitajte još: Ne bacajte BAJAT HLEB: Dodajte mu OVE začine, i biće ukusniji od SVEŽEG!

Sastojci:

500 ml jogurta
200 ml kisele pavlake
4 jaja
100 ml ulja
10 gr soli
10 gr praška za pecivo
500 gr starog hleba

Pored ovih glavnih sastojaka, u pitu možete dodati još i šunku, ili viršle, kačkavalj ili mladi sir.

Priprema:

Prvo umutite jaja, so, ulje, zatim jogurt i pavlaku. Potom dobijenoj smesi dodajte prašak za oecivo, i sve lepo sjedinite.

Ako ste odlučili da dodate još nešto po izboru, u dobijenu smesu ubacite izabrane namirnice.

U pouljenu vatrostalnu posudu ravnomerno posložite stari hleb isečen na kockice i prelijte spremljenom smesom. Potom varjačom malo pritisnite smesu, kako bi je hleb što bolje upio.

Poslažite još jedan red hleba po vrhu i ostavite ga da odstoji tako desetak minuta, dok vam se rerna zagreje na 200 stepeni, jer će se hleb na taj način dodatno natopiti.

Po želji možete posuti susam i premazati žumancetom.

U zagrejanu rernu stavite pitu da se peče oko 30 minuta, i kada bude gotova, pokrijte je krpom i ostavite da odstoji 10 minuta, pa je poslužite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU