Kako da spremimo najukusnije KOKICE IZ ŠERPE? Trik je u jednom koraku

Kristina LJubisavljević

24. 01. 2022. 000000 15:30

Foto: Pixabay

Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorelost, pa često odustanemo od priprme, međutim, ovaj problem može lako da se reši.

Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorele.U loncu od recimo 3 l zagrejte 3 kašike ulja.

Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca. Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.

Pročitajte još: Šta je CRNI PIRINAČ? Kako se sprema nekadašnja privilegija kraljeva?

Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju.

Prijatno!