Recept za gurmanski ručak: Piletina i slanina za savršenstvo ukusa (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

11. 01. 2022. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 par belog mesa
  • 100 gr suve slanine isećene na listiće
  • so, biber
  • 4-5 čena domaćeg belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • peršunov list

Foto: privatna arhiva

Priprema:

Meso iseći na listiće, malo izlupati, posoliti i pobiberiti, dodati začin, dodati soja sos. Izgnječiti 2-3 čena belog luka.

Pročitajte još: MEDENJACI, osnovno testo bez ukrašavanja: Najmekši do sad, a tek kako mirišu (RECEPT)

Ostaviti pokriveno ako je moguće preko noći u fružideru. U tiganju ispeći listiće slanine, pa ubaciti meso. Poklopiti i smanjiti vatru, ne treba dodavati vodu.

Foto: privatna arhiva

Okrenuti kad zarumeni. Pred kraj dodati ostatak belog luka na listiće i malo zapeći. Za 20-25 min meso će biti mekše.

Dodati peršunov list. Servirati isključivo toplo.. Prijatno!