Pravimo sitne kolačiće koji se ne peku: Zasladite se nakon današnjeg ručka (FOTO/VIDEO)
07. 01. 2022. 000000 09:40
Potrebno je:
- 150 ml slatke pavlake
- 50 gr maslaca
- 100 gr susama
- 100 gr keksa
- 100 gr kokosa
- 50 gr. plazme
- 100 gr šećera u prahu po želji
- 100 gr crne čokolade
- 200 gr bele bokolade
- 3 kašike ulja
- ekstrat ruma
Foto: privatna arhva
Dekoracija:
- 50 gr susama za dekoraciju
- 50 gr kokosa za dekoraciju
Pročitajte još: Kolač koji se pravi za BOŽIĆ: Ukusne BRESKVICE su naše bake redovno mesile (RECEPT)
Priprema:
Kokos i susam samleti, po želji mogu se malo prepeći, dodati mleven keks i mlevene orahe. Dodati pavlaku i omekšan maslac i po želji prah šećer i ekstrat ruma.
Dobro rukama izmesiti. Praviti razne figurice od malih loptica, malih valjaka i sl. Ja sam vadila kolačiće i iz kalupa za šapice.
Belu čokoladu istopiti dodati 2 kašike ulja pa preliti kolačiče i ređati na rešetku ili pek papir. (brzo se stegne).
Otopiti crnu čokoladu sa kašikom ulja i umočiti ćoškove pa odmah u susam i kokos. Kombinujte umočiti u crnu čokoladu pa pospite sitne šarene bombonice. Ostavite da se ohlade pa se sladite.