Pravimo sitne kolačiće koji se ne peku: Zasladite se nakon današnjeg ručka (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

07. 01. 2022. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 150 ml slatke pavlake
  • 50 gr maslaca
  • 100 gr susama
  • 100 gr keksa
  • 100 gr kokosa
  • 50 gr. plazme
  • 100 gr šećera u prahu po želji
  • 100 gr crne čokolade
  • 200 gr bele bokolade
  • 3 kašike ulja
  • ekstrat ruma

Foto: privatna arhva

Dekoracija:

  • 50 gr susama za dekoraciju
  • 50 gr kokosa za dekoraciju

Pročitajte još: Kolač koji se pravi za BOŽIĆ: Ukusne BRESKVICE su naše bake redovno mesile (RECEPT)

Priprema:

Kokos i susam samleti, po želji mogu se malo prepeći, dodati mleven keks i mlevene orahe. Dodati pavlaku i omekšan maslac i po želji prah šećer i ekstrat ruma. 

Dobro rukama izmesiti. Praviti razne figurice od malih loptica, malih valjaka i sl. Ja sam vadila kolačiće  i iz kalupa za šapice. 

Belu čokoladu istopiti dodati 2 kašike ulja pa preliti kolačiče i ređati na rešetku ili pek papir. (brzo se stegne).

Otopiti crnu čokoladu sa kašikom ulja i umočiti ćoškove pa odmah u susam i kokos. Kombinujte umočiti u crnu čokoladu pa pospite sitne šarene bombonice. Ostavite da se ohlade pa se sladite.