Posne UMRAŠICE sa kokosom za prave sladokusce (RECEPT/FOTO)
Posne poslastice obavezan su deo trpeze za Badnje veče. Ukoliko još uvek nemate ideju šta biste pripremili, donosimo vam jednostavan recept za posne urmašice sa kokosom.
Sastojci za urmašice:
Pročitajte još: Na BADNJI DAN presecite crni luk na 12 delova, a ujutru stiže BITNA VEST
- čaša od 2 decilitra
- 2 čaše ulja
- 1 čaša piva
- 3 kašike kokosa
- 700 grama glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- jezgra oraha ili lešnika, a mogu i urme
Sastojci za sirup:
Pročitajte još: Danas je Tucindan: Veruje se da praznik potiče iz davnih vremena, a DVE STVARI bi posebno trebalo da ispoštujemo
- 600 grama šećera
- 500 mililitara vode
- pola limuna
Priprema: U posudu staviti pivo i ulje da provre, pa čim provre skloniti sa šporeta pa dodati kokos , brašno i pecivo. Sve dobro izmešati pa ostaviti da se prohladi. Praviti male loptice od testa pa ih pritiskati na rende, pa urolati. Stavljati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
Hladne preliti vrućim sirupom.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU