Kako da napravimo najbolju KAJGANU za doručak: Tri mala pravila koja bi trebalo da ispratimo
Kako da napravimo savršeno pahuljastu kajganu za doručak? Ona je mnogima prva pomisao kada je u pitanju doručak, a pored toga što se jednostavno i brzo pravi izuzetno je zdrava.
Recept za ukusnu kajganu
Jaja su hranljiva, dodaju puno proteina vašoj ishrani i nude mogućnost da je ih pomešate sa drugim namirnicama, sirom, šunkom, slaninom...
Mnogi pripremaju kajganu na jakoj vatri, međutim, ovo je ipak pogrešno. Ključno je da vatra bude umerena, srednja i onda dodajte jaja, tako će se najravnomernije ispržiti.
Pročitajte još: U ovom koraku je GREŠKA: Šta treba uraditi da PALAČINKE ne ostanu žive?
Druga važna stavka je da jaja ne mutite u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda sipajte u tiganj. I za kraj, nakon spremanja ih odmah izvadite iz tiganja. Desi se da ih ostavimo da odstoje, ohlade se, a onda sipamo u tanjir. Ovo je greška jer će za to vreme postati suva i tvrda.
Nakon ovih malih trikova uživajte u finom ukusu pripremljene kajgane za početak dana!