Pravimo ručak za 30 minuta prema bakinom receptu: Ako volite šampinjone ovo je idealno za vas (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 12. 2021. 000000 13:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 sveže paprike
  • 300 gr šampinjona
  • 1 veći paradajz ili kuvan
  • soli bibera peršunov list
  • 4 čena belog luka
  • ulje

Priprema:

Luk iseći na tanke rezance, a papriku na krupnije. Šampinjone dobro oprati, pa ih iseći na listiće. U šerpu sipati ulja malo, pa dodati luk, posoliti ga da brže omekne i dinstati. 

Foto: privatna arhiva

Pročitajte još: Zimske večeri su idealne za ŠUMADIJSKI čaj, u narodu čuven kao VRUĆA RAKIJA! Evo kako da je napravite i koja su njena lekovita svojstva

Dodati papriku, pa je upržiti i na kraju dodati šampinjone. Dinstati da uvri tečnost, pa ubaciti paradajz. Još pržiti par minuta. Naseckati beli luk, peršunov list. Još malo posoliti. Ručak je gotov. Možete ga jesti i uz baren krompir. Prijatno!